Over Inge

Mijn pad van zelfkennis begon plusminus 30 jaar geleden bij de spirituele en esoterische boekenkast van mijn moeder. Rond mijn twintigste levensjaar las ik mijn eerste boek uit deze kast. Het was een boek van de Indiase spirituele leraar Jiddu Krishnamurti (1895-1986). Ik was zo gegrepen door wat hij schreef, dat ik 3 jaar lang zijn boeken dagelijks las en overal mee naar toe nam. Zijn beschrijvingen van de natuur maakte me rustig. Sommige uitspraken vond ik erg fascinerend. Ik begreep niet echt wat hij bedoelde, maar ik wist ik dat hij me iets belangrijks wilde vertellen over het leven. 

 

​Okido yoga
Als twintiger kwam ik in aanraking met Okido yoga, een dynamische Japanse yogavorm van de grote leermeester Masahiro Oki Sensei (1919 – 1985). Deze yoga bewandelt een weg met verschillende disciplines. Okido yoga omvat het praktiseren van (intense) fysieke oefeningen en correctieve oefeningen, het in de ochtend zingen van sutra’s, mediteren, koken en eten op een manier die het lichaam ondersteunt, het beoefenen van kunsten zoals bloemschikken en kalligraferen, het bestuderen van natuurlijke therapieën, en het grote belang van opvoeding. Okido yoga staat voor een praktische levensfilosofie en is gebaseerd op de overtuiging dat ware kennis voortkomt uit het ontwaken van diepe innerlijke wijsheid. 16 jaar lang beoefende ik bij verschillende leraren in Nederland en Italië Okido yoga en dit gaf mij een stevige basis. Ik gaf een aantal jaren yogales en sinds 2016 heb ik het lesgeven weer opgepakt. Dit jaar heb ik me bijgeschoold in Aplomb yoga.

​Don Américo en Gayle YábarIn 2008 kwam ik kwam ik in contact met ‘het Andes Pad’, de heilige sjamanistische tradities van de inheemse bewoners van de Andes. Deze oude kennis is eeuwenlang, op de  hoogvlaktes, zuiver bewaard gebleven. 

Inge, 2017

Dit pad, deze oeroude wijsheid heb ik voornamelijk via mijn leraren Don Américo en Gayle Yábar leren kennen en ervaren. Don Américo is dichter, healer en mysticus uit de Andes traditie.Het Andes pad biedt universele toepasbare inzichten naar een manier van Zijn die gebaseerd is op liefdevolle vriendelijkheid, onvoorwaardelijke wederkerigheid en het heilige in het dagelijks leven.

Met dit pad heb ik mij diep verbonden.

​​Over de Goede Stroom
In iedereen schuilt een kostbaar zaadje, dat graag tot wasdom wil komen. Dat zaadje laten ontkiemen en uiteindelijk tot bloei komen, is een levensweg waar je voor kunt kiezen. Wanneer je je bewust wordt van je eigen potentie en deze benut, lever je niet alleen een bijdrage aan je eigen individuele bewuste ontwikkeling maar tegelijkertijd aan collectieve groei en welzijn.

 

Mijn vastbesloten intentie is om hier aan deel te nemen door mijn kennis en ervaringen te delen op het gebied  van yoga, energie, healing en met reizen naar Peru en Sardinië.

De Goede Stroom

Inge Verheijden

Rondeel 11

5509 NK Veldhoven

Contact

Mail: info@degoedestroom.nl
Tel: 06 33813123

Zoeken