top of page
Peru Salk'a

Peru Salk'a reis (21-31 mei 2019)

In mei 2019 is er een georganiseerde Salk’a reis met Don Américo en Gayle Yábar waarbij zij hun grote kennis van het hart en de energieën van deze wereld zullen delen.

'Wanneer je de roep van Peru hoort, is het de juiste tijd om op reis te gaan'

Deze reis wordt een fantastische ontmoeting. Een ontmoeting met een prachtig land vol kleuren en geuren, met de krachtige energieën van de Andes, met de Q’ero* en met Don Américo en Gayle, twee grote meesterkunstenaars in het aanraken van de levende vrije energie die in ieder van ons leeft, de Salk’a.

 

Dit alles brengt de mogelijkheid met zich mee voor een ware verandering. Het verbinden met de vrije energie brengt een nieuwe stroom in het leven die je leidt naar wie je werkelijk bent. Dit pad opent de mogelijkheid om, in verbinding met de Salk’a, je leven meer vorm te geven naar een ruimere manier van zijn en naar innerlijke vrijheid waar ongekende mogelijkheden zich openbaren.

 

*Q’ero; een gemeenschap van inheemse bewoners van het Andesgebergte waar de wijsheid van het hart en de verbinding met de natuur nog geïntegreerd is in het dagelijks leven

Het programma

De reis begint op 21 mei met een ontmoeting met don Américo en Gayle. De dag erop vertrekken we naar de Heilige Vallei waar we krachtplekken en Inca bouwwerken bezoeken. Ook zullen we een ontmoeting hebben met vrouwen die ‘bewakers zijn van energieën’. We verblijven 4 dagen in de vallei en bij terugkeer naar Cusco hebben we een ontmoeting met de Q’ero. Een ontmoeting met deze sjamanen groep betekent een omhelzing van twee culturen op de meest natuurlijke en oudste traditionele Andes-wijze. De dag erop is een dag om de ervaringen van de eerste 5 dagen te integreren en zal een vrije dag zijn in Cusco**. Hierna vertrekken we naar Puno, dit ligt bij het Titicacameer, op de Andeshoogvlakte, de Peruviaanse Altiplano. In dit gebied liggen zeer oude en mystieke plekken zoals Tinajani, Silllustani, Lago Azul en Aramamuru***. Welke van deze plekken ook daadwerkelijk bezocht zullen worden, ligt aan de mogelijkheden, wensen en de (groeps)energieën van dat moment.Indien gewenst, is er ook de mogelijkheid voor een boottocht op het Titicacameer.

Programma van dag tot dag

Dinsdag 21e

Woensdag 22e

Donderdag 23e

Vrijdag 24e

Zaterdag 25e

Zondag 26e

Maandag 27e

Dinsdag 28e

Woensdag 29e

Donderdag 30e

Vrijdag 31e

Ontmoeting met Américo en Gayle in de buurt van Cusco

Heilige Vallei

Heilige Vallei

Heilige Vallei

Ontmoeting met Q'ero – daarna terugkeer naar Cusco

Vrije dag in Cusco

Van Cusco naar Puno

Puno en omgeving***

Puno en omgeving

Puno en omgeving

Puno terugkeer naar Cusco

*In grote lijnen wordt dit het programma maar er bestaat altijd een mogelijkheid voor enige wijzigingen. Zoals Américo het zegt: ‘het programma is vloeiend, het is de Salk’a realiteit.

 

**Er is veel te zien in en rondom Cusco; energieplekken die lopend of met het openbaar vervoer goed haalbaar zijn vanaf het centrum, Inca tempels, museums, winkeltjes, (sjamanen)markten, restaurants.

***Hieronder een –poëtische- beschrijving van de plaatsen op de Altiplano van Peru:

  •  Tinajani, een vallei met cyclopische stenen met een grote spirituele glans, een zeer oude plaats voor stilte.

  • Sillustani, heilige plaats van Chullpas en vooral een ideale plek om contact te maken met het ‘meer van rust’.

  • Lago Azul, een afgelegen plaats in Puno, niet toeristisch, waar de wateren van het meer uitdrukking geven aan onmetelijkheid en aan een speciaal energetisch magnetisme.

  • Aramamuru, de poort van Lemurië (zeer oude beschavingen). Beroemde stenen portalen waar de aanwezigheid van zeer oude wezens kan worden gevoeld.

​​Verdere info

  •  Américo spreekt Spaans en zal worden vertaald.

 

  •  Ervaring met energiewerk is niet nodig. Wel is het heel belangrijk om een goede conditie te hebben omdat we op grote hoogte (4000m ) rond trekken.

 

  • Américo Yábar groeide op in de hoogvlakte van de Andes tussen de Q’eros. Hij spreekt hun taal en heeft zich steeds meer met hun spirituele tradities verbonden. Hij beschouwt zichzelf als mysticus en poëet. Hij is de grondlegger, samen met zijn zoon Gayle, van de Poëtische Salk’a Beweging. Ze begeleiden groepen over de hele wereld en nodigen je uit om meer vanuit de innerlijke levende vrije energie te gaan leven.

 

  •  Gayle Yábar deelt de liefde van zijn vader voor de Andes traditie. Hij heeft een krachtige persoonlijkheid en laat de Salk’a in ieder van ons ontwaken. Samen met Américo vormen ze een bron van inspiratie voor ieder die vanuit de vrije levende energie, Salk’a energie, wil leven.

  • Inge Verheijden: In samenwerking met don Américo en Gayle organiseer ik deze reis. Ik ontmoette hen voor het eerst in 2008 en de dimensie van liefde, verbondenheid en speelsheid die zij brachten, was alles waar ik naar op zoek was. Sindsdien heb ik talloze ontmoetingen met hen gehad in Europa en in Peru.

Ervaring

Te midden van prachtige natuur, ondersteund door de hoge energieën van de bergen, de krachtplekken, de ceremonies en de zichtbare en onzichtbare liefdevolle en krachtige begeleiding van Américo en Gayle, word je op talloze manieren ondersteunt om een ware verbinding aan te gaan met de Natuur; met Moeder Aarde en de Kosmos. Door deze verbindingen aan te gaan, zorg je voor een verschuiving in je bewustzijn; wat eerst enkel een gevoel is, wordt gaandeweg een beweging, een stroom en op een gegeven moment ga je ervaren dat je deel bent van een groter geheel. In dit groter geheel heeft eenieder van ons zijn hele eigen specifieke en unieke plek. Dit is een revolutionaire en evolutionaire sprong die je als mens kunt maken en het is fantastisch!

 Kijk op de Homepage voor foto's over de reis

Voor meer informatie over de reis (kosten & voorwaarden) en om je aan te melden neem contact, bellen mag ook: 06 33 81 31 23,

bottom of page