Salk'a meditaties

Tijdens de Salk’a meditaties gebruiken we intentie (oprechte verbeelding, oogmerk) om met energie te werken. Tijdens geleide meditaties ‘verplaats’ je energie in je lijf. Dankzij deze innerlijke verschuivingen kom je in aanraking met ongekende facetten van jezelf. Ook maak je een diepgaande verbinding met de natuur; door de energetische uitwisseling met de aarde en de kosmos. Je ervaart dat je omringd bent door een levend en bewust universum, waarmee je contact kunt maken. Dankzij deze verbindingen kom je dichter bij wie en wat je werkelijk bent. De meditatie en energetische oefeningen vinden bij voorkeur in de buitenlucht plaats. De  verbinding met de natuur is immers cruciaal. 

 

​Leermeesters
De Salk’a meditaties heb ik geleerd van Don Américo Yábar en zijn zoon Gayle. Don Américo is dichter, healer en een mysticus uit de Andes traditie. Hij is de stichter van de wereldwijde Salk’a Poetic Movement. Hun werk is voornamelijk gebaseerd op de kosmovisie van de Andes, de heilige, inheemse tradities van de bewoners van de Andes, die bewaard zijn gebleven in de hoogvlaktes. In deze tradities zijn de wijsheid van het hart en de verbinding met de Natuur en de Kosmos geïntegreerd in het dagelijks leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​​​​

De ochtendsterren, ze geven alleen maar liefde,

Liefde opent je bewustzijn

het geeft je parels die je hart raken

Liefde geeft je vleugels,

Het veranderd je in een adelaar

Denk aan vrijheid,

Denk aan het oneindige

Denk aan de onberispelijkheid van de adelaar die in de wind vliegt

Naar het Niet Bekende, naar het Mysterie

 

- Don Américo Yabar -

op Tiengemeten 2012

Salk’a betekent Vrije Energie
Salk’a is een woord uit het Quechua (de taal van inheemse inwoners van de Andes) en betekent de ongetemde, vrije, wilde energie. 

​Effecten meditaties 

De Salk’a meditaties laten je de wereld op een andere manier ervaren. Tijdens de bijeenkomsten krijg je toegang tot een ruimer bewustzijn en ontdek je andere facetten van jezelf en de Kosmos.

Door de meditaties toe te passen, verandert je relatie met de Natuur en het Universum. Geleidelijk aan ontluikt er een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Dit gevoel kan heel intens zijn; geluk, enthousiaste verwondering en gepassioneerde levensvreugde zijn ervaringen die er uit ontspringen.

​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​​

Toepassingen
De Salk’a meditaties geven handvatten of sleutels om de Vrije Energie in jezelf te ervaren.

Praktisch kun je zeggen dat de meditaties en oefeningen doeltreffend zijn om:

Je ‘batterij’ weer op te laden, je denken los te laten, voor inspiratie, beter in je vel te zitten, je diepgaand te verbinden met de wereld om je heen, anderen aspecten van jezelf te leren kennen, je eigen plaats in het geheel te ervaren, de onbezorgdheid en levensvreugde van een kind te voelen, de schoonheid van het leven te zien​, meer eenheid te ervaren.

Meer weten over de Kosmovisie van de Andes, lees dan het volgende artikel: De Andes Mystiek en de Heling van de Planeet

 

De verbeelding wekt de wildheid van het hart. Maar het is niet de grove, ontwrichtende wildheid die gepaard gaat met sociale verwarring . Het is de wildheid van de menselijke natuur.

De grote boodschap van de Andes is hoe de Natuur te benaderen. Hoe je je kunt wenden tot de aarde, de wind, de zon, de sterren etc... De niet aflatende uitnodiging uit de Andes wereld is dat de wereld bezield is. Deze uitnodiging naar bewustwording, dat we deel uitmaken van een levend Universum, zou door iedereen omarmt moeten worden. Omdat er geen betere leraren zijn dan het leven zelf en de Natuur, want zij spreken een open taal. Door hen word je je ervan bewust hoe gevangen je zit in het (rationele) denken.

De Goede Stroom

Inge Verheijden

Rondeel 11

5509 NK Veldhoven

Contact

Mail: info@degoedestroom.nl
Tel: 06 33813123

Zoeken