top of page

Landen in je hart

Een dieper contact met jezelf, met je eigen behoeften en eigen waardes en van daaruit contact maken met anderen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Landen in je hart
Landen in je hart

Tijd en locatie

15 apr 2023, 13:00 – 16:30

Eindhoven, Marconilaan 2d, 5621 AA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

YOGA als ingang naar onze ervaringswereld

De Goede Stroom & Stay Sane Club

Denken en voelen 

Het hart is de plaats waar het denken & voelen bij elkaar komt.   Onze normale staat van zijn is er een van gespletenheid; we voelen het één en denken het anderen, of we voelen het één maar doen iets anders. Dit schept dualiteit in onszelf. Deze workshop leid je naar de verbinding en afstemming op jouw hart om je bewust te worden wat er zich binnenin je afspeelt; vanuit deze bewustwording is het mogelijk meer harmonie tussen je denken en voelen te creëren.  

Liefde als fijnstoffelijke energie 

Het hart symboliseert in alle culturen het gevoel van liefde. Maar liefde wordt niet in alle culturen hetzelfde benaderd en in onze cultuur is het beeld van liefde vooral gekoppeld aan die van de romantische liefde. Los van deze mentale beelden over liefde, is liefde een fijnstoffelijke energie die alles en iedereen met elkaar verbindt, het is de lijm die alles bij elkaar houdt. 

Binnen en buiten 

De liefde zetelt in het hart en de energie van het hart is van zichzelf open en expanderend, is zonder limieten en is een poort naar vele dimensies van het bestaan. Maar om met deze energie om te gaan en jezelf er niet in te verliezen, is het belangrijk dat je ‘ankert’ in jezelf, dat je afstemt op dat wat je voelt. Dit is het ‘binnen’ aspect van de hartenergie. In deze workshop ligt de focus hierop; op ankering en op een liefdevolle afstemming op jezelf.  Dit activeert je onderscheidingsvermogen en je kunt gaan ervaren wat je echt kunt en wilt delen met anderen, niet vanuit een sociaal gewenst aspect maar vanuit oprechtheid en authenticiteit.   Deze afstemming vindt plaats d.m.v. een fysieke en energetische benadering uit de Yin, Aplomb, Chakra en Meridiaan yoga.

Kosten: €55,00 voorverkoop (via betaalverzoek), €60,00 deurverkoop (cash bij aanvang workshop), inbegrepen is thee en lekkers

PROGRAMMA:

Ontvangst

Intro & warming up

In deze ontspannende yin yoga les gaat het om losmaken en verbinding met benen en bekken. De verbinding met benen en bekken is essentieel want zo creëert je een stevige basis in jezelf; een bedding om je af te kunnen stemmen op je hart. 

Pauze 

Verdieping 

Deze les bestaat uit een aantal oefenseries uit Aplomb en Meridiaan yoga om het lichaamsgebied rond het hart te ontspannen en vrij te maken; de schoudergordel maar ook de nek en het hoofd/schedel komen aan bod. Dit maakt het mogelijk om dieper, met je aandacht en adem, in je lichaam te zakken.   

Deze twee opeenvolgende lessen creëren de voorwaardes om te landen in je hart en het contact aan te gaan met je eigen hart om bewust te voelen wat deze relatie je brengt. 

Centraal in de lessen staan het oefenen vanuit stabiliteit, adem, open aandacht en verbinding. 

Meditatie Een geleide meditatie brengt je naar je Diepe Hart, een plek van stilte en van diepe afstemming op jezelf  

Afsluiting

Deel dit evenement

Salk'a Meditaties
bottom of page