top of page

het andes pad

Het Andes Pad gaat over oude tradities en wijsheid van de inheemse bewoners uit het Andes-hooggebergte. Volgens deze traditie leven we in een wereld van Levende Energie waarbij alles met elkaar verbonden is door onzichtbare filamenten (draden van licht) en de hele natuur levend en bewust is. De Andes traditie brengt een krachtig tegenwicht aan de over-gerationaliseerde samenlevingen waar de Aarde met al haar bewoners onder gebukt gaan.

Het Andes pad

Via eenvoudige energetische bewegingen en in actieve meditatie-achtige(liefst buiten) processen wordt de prachtige benadering van de Andes Levensvisie ervaren. Het brengt een diepgaande verschuiving van onze relatie met de Natuur en de Kosmos, met groot profijt voor ons persoonlijk welzijn en bewustzijn en  voor het welzijn van de planeet en al haar bewoners.

 

De leringen uit de Andes heb ik voornamelijk doorgekregen via het Salka pad.

2013-10-31 18.12.19.jpg
over salk

Don Americo Yábar is de oprichter van de Salka beweging. Salka is een woord uit het Quechua (een van de talen uit de Andes) en de connotatie die Don Americo aan het woord Salka geeft, is die van de Vrije, niet gedomesticeerde energie. Deze energie is overal om ons heen en is in ons.

De Salka energie is een bron van vreugdevolle, levendige, helende en regenererende energie.

Salka is als een venster naar een realiteit die veel mysterieuzer is dan de alledaagse werkelijkheid. Het raakt aan dat wat we in essentie zijn als menselijke wezens.

In contact met de natuur is het mogelijk de Salka energie te activeren. Er wordt dan een levend en echt contact geopend met de Pachamama, met de Aarde en de Kosmos.

over salka

De Salka meditaties gaan over energetische bewegingen waarmee je je op een diepgaande manier verbindt met de Natuur.

De energetische bewegingen zijn eenvoudig, speels en krachtig en verbinden je met de Aarde en de Kosmos. Zo ervaar je dat je omringd bent door een levend en bewust universum, waarmee je contact kunt maken. Tijdens de geleide meditaties (meditatie-achtige processen) gebruiken we Intentie om met energie te werken. De Salka meditaties gaan over energetische bewegingen waarmee je je op een diepgaande manier verbindt met de Natuur. 

leermeesters

andicsaba-2013.10.26-20.42-27.jpg

De Salka meditaties heb ik geleerd van Don Américo Yábar en zijn zoon Gayle. Don Américo is dichter, healer en een mysticus uit de Andes traditie. Over de Salka zegt don Americo: "de Salka is een unieke lering want het bloeit vanuit het hart van de Andes, het resoneert met de Andes cultuur maar is op geen enkele manier een imitatie van die inheemse tradities.

Het is geïnspireerd op de wijsheid uit het Andesgebied maar is tevens ook resonant met de grote inzichten van andere, op het hart gebaseerde, tradities van de wereld. De tradities destillerend in praktische, somatische en energetische transmissies geeft het transformationele en her-scheppende ervaringen".

2.jpg

Gayle Yábar

‘De ochtendsterren, ze geven alleen maar liefde,

Liefde opent je bewustzijn

het geeft je parels die je hart raken

Liefde geeft je vleugels,

Het verandert je in een adelaar​

​Denk aan vrijheid,

Denk aan het oneindige

Denk aan de onberispelijkheid van de adelaar die in de wind vliegt

Naar het Niet Bekende, naar het Mysterie’

- Don Américo Yábar -

effecten meditaties

De Salka meditaties laten je de wereld op een andere manier ervaren. Tijdens de bijeenkomsten krijg je toegang tot een ruimer bewustzijn en ontdek je andere facetten van jezelf, de Aarde en de Kosmos.

Door de meditaties toe te passen, verandert je relatie met de Natuur en het Universum. Geleidelijk aan ontluikt er een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Dit gevoel kan heel intens zijn; geluk, enthousiaste verwondering en gepassioneerde levensvreugde zijn ervaringen die er uit ontspringen.

Effecten meditaties
view_edited.png

meer info

Heb je interesse in de Salka Meditaties? Vraag hier om info voor workshops, cursussen of privé sessies. 

Verzonden!

'De grote boodschap van de Andes is hoe de Natuur te benaderen. Hoe je je kunt wenden tot de aarde, de wind, het water, de zon, de sterren. De niet aflatende uitnodiging uit de Andes wereld is dat de wereld bezield is. Deze uitnodiging naar de bewustwording dat we deel uitmaken van een levend Universum, zou door iedereen omarmt moeten worden. Er zijn geen betere leraren  dan het leven zelf en de Natuur, want zij spreken een open taal. Door hen word je je ervan bewust hoe gevangen je zit in het (rationele) denken.'

WhatsApp Image 2020-03-22 at 16.21.png
Toepassingen

Meer weten over de Kosmovisie van de Andes, lees dan het volgende artikel: De Andes Mystiek en de Heling van de Planeet

Hier lees je meer weten over Energetisch Bewustzijn

Op Huayna Picchu 2013

toepassingen

De Salk’a meditaties geven handvatten of sleutels om de Vrije Energie in jezelf te ervaren. Praktisch kun je zeggen dat de meditaties en oefeningen doeltreffend zijn om:

 Je ‘batterij’ weer op te laden 

  Je denken los te laten

  Voor inspiratie

  Beter in je vel te zitten

  Je diepgaand te verbinden met de wereld om je heen 

Anderen aspecten van jezelf te leren kennen

  Je eigen plaats in het geheel te ervaren

De onbezorgdheid en levensvreugde van een kind te

     voelen

De schoonheid van het leven te zien​

  Meer eenheid te ervaren

Foto's Peru salka reis

peru salk'a reis

Lees over de reis in deze blog

In oktober 2024 is er weer een reis naar Peru

bottom of page