top of page

aplomb yoga

Bij de yogalessen van de Goede Stroom zijn zachtheid, plezier, een diepe ademhaling en een aandachtig waarnemen van wat er in je lijf gebeurt onderdeel van de wekelijkse lessen. Via gerichte oefeningen verleg je fysieke grenzen en je lichaamshouding verbetert naar een meer natuurlijke houding. 

natalie-grainger-8uB5kFKWWkk-unsplash-2.jpg

wat yoga je kan brengen

ꕤ Soepel en sterke spieren

 Een diepe(re) ademhaling 

  Een natuurlijke lichaamshouding

 Verbinding met je lijf

 Core stability 

 Ondersteuning bij het loslaten van fysieke klachten zoals heup-, rug-, hoofd-, schouder- en nek problemen

  Helpt bij het loslaten van mentale spanningen 

  Goed geaard zijn, gronding 

  Bewustwording wat er in je leeft; 

  Meer in contact wat je werkelijk nodig hebt en wat je werkelijk wenst

  Een gevoel van veiligheid en geborgenheid in jezelf ervaren

Waarom yoga
Over Aplomp yoga

Over Aplomb yoga - Aplomb yoga is de rode draad waarin de lessen gegeven worden.  

Aplomb betekent in zijn oorspronkelijke betekenis ‘loodrecht’ of ‘verticaal’ en in figuurlijke zin staat het voor balans en stabiliteit. Wanneer je ‘aplomb’ bent, betekent dit dat je ‘in je centrum’ bent. Dit is een basishouding van ontspanning die je ondersteunt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.  In de lessen is ‘aplomb zijn’ het ideaal wat nagestreefd wordt. 

'Na de les ga je opgeschoond, meer in balans en sterker naar huis.
Je kunt de uitdagingen van je dagelijks leven beter aan.'

Hoe wert Aplomp yoga?

Aplomb yoga is niet zozeer een nieuwe vorm van yoga want in de lessen beoefenen we klassieke yogahoudingen (asana’s). Wat specifiek is aan Aplomb yoga is de hele eigen opbouw van de les. Door middel van talrijke (voor-) oefeningen - die op zichzelf al heel effectief zijn voor een soepel en sterk lichaam – is het (veel) makkelijker de yogahoudingen uit te voeren. Door de vooroefeningen worden die delen van het lichaam, waar je je vaak onbewust schrap zet, losgelaten met als gevolg dat je in

de asana minder gaat compenseren en de houding in harmonie met alle delen van je lijf kunt uitvoeren. 

In het navoelen van de oefeningen, waar we bewust de tijd voor nemen, kun je een gevoel van thuiskomen in je lichaam ervaren. Door je telkens met je eigen lijf te verbinden, door aandacht te besteden aan wat je voelt en ervaart, komt er een bewustzijnsproces op gang die je dicht bij jezelf brengt. 

hoe werkt aplomb yoga?

'ontspannen in de inspanning (van de asana), is kenmerkend voor aplomb yoga en wanneer je al ervaring hebt met yoga en het beoefenen van asana’s, kun je in aplomb yoga nieuwe lagen in de houdingen ervaren.'

Moeiteloos yoga

Moeiteloos yoga

Een veel gehoorde opmerking bij deze yoga is dan ook: ‘deze houding kon ik nooit, en nu lukt het me wel!' Door deze zekere mate van moeiteloosheid - die toeneemt naarmate je langer op deze manier oefent - ontstaat er ruimte om in een yogahouding een ontspannen houding te hebben en te behouden.  De adem blijft diep en vrij en blokkades en stijfheden kunnen met aandacht losgelaten worden. 

pexels-irina-iriser-1408222.jpg
Lestijden
bewerkt.jpg

lestijden

Maandagavond        18:45u -     19:45 u

Dinsdagavond          19:30u   -  21:00u    

Woensdagavond      19:30u   -  21:00u       

Zaterdagochtend     10:30u  -   11:30u  

 

De yogalessen zijn met maximaal 5 personen per les zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Prveles

Privéles yoga - Tijdens de privélessen krijg je een les die totaal aan jouw behoeften, gezondheid en lichaam is aangepast.

Dankzij deze lessen op maat, beoefen je yoga op een intense en effectieve manier op het tijdstip dat voor jou uitkomt. Indien je dat wenst, krijg je een overzicht van de les zodat je ook thuis kunt oefenen.

Een privéles van één uur kost €45,00, 5 lessen voor €212,50

en 10 lessen voor €395,00

Privéles volgen kan een goede optie zijn wanneer:

  Je twijfelt om in groep met yoga te starten

  Je meer baat hebt bij een individuele aanpak

  De tijden van de groepslessen niet uitkomen

ꕤ  Je aan specifieke houdingen wilt werken

ꕤ   Je meer ontspanning wilt ervaren 

   Je meer contact wilt met jezelf; helpend bij somberheid, depressieve gevoelens, angsten. Yoga als lichaamsgerichte therapie voor diepe verbinding en ankering met en in jezelf

Proefles yoga
view_edited.png

meld je aan voor een proefles yoga

Je bent welkom om een proefles te volgen. 

Wil je meer weten, neem gerust contact op

Verzonden!

Wat yoga voor mij betekent

Yoga is voor mij essentieel.
Als hoog sensitief persoon ben ik makkelijk overprikkelt, wat stress en vermoeidheid tot gevolg heeft. 

Yoga houdt mijn lichaam soepel, houdt me gegrond en dicht bij mezelf. Dit is de basis die ik nodig heb om balans te brengen in de uitdagingen die het dagelijks leven met zich meebrengen.

Al ruim 25 jaar beoefen ik yoga en onderzoek ik wat het me brengt. Het is een studie die nooit eindigt! Ik studeerde Oki-do yoga in Nederland en woonde 2 jaar in een Oki-do dojo in Italië. In 2015 begon ik te studeren met Maartje van Hooft aan haar yogaopleiding Amitabha en volg(de) er de leerlijnen 'de essentie van yoga'  en 'meridiaan yoga'. Jaarlijks volg hierin bijscholingen. Ik was -en ben nog steeds- verrast door de enorme verdieping die het me in mijn ontwikkeling geeft.

Mijn enthousiasme over yoga wil ik graag delen met anderen. Van lesgeven word ik blij. Niet op de laatste plaats vanwege het positieve effect bij mijn cursisten en hun enthousiaste reacties. 

bottom of page