Yoga

Fysieke bewustwording
Je lichaam heeft zijn eigen wijsheid en streeft altijd naar balans. Tijdens de yoga lessen leer je je lichaam bewuster voelen. Zowel met zijn fijne sensaties als de ongemakken. Je luistert en gaat in gesprek.

 

Pijn, vermoeidheid, ziektes zijn signalen van je lijf. Het vertelt je dat het nodig is om iets te veranderen in je houding of in je manier van leven en zijn.

Tijdens de lessen werk je, via gerichte oefeningen, aan een natuurlijke lichaamshouding. Hierdoor verdiept je ademhaling zich en ga je meer balans en stabiliteit ervaren. Ook komt je hierdoor in aanraking met mentale stilte en je innerlijke ruimte.

Lenig zijn is niet nodig

​Je hoeft niet lenig te zijn om de lessen te volgen. De opbouw van de lessen zijn stapsgewijs om op de meest natuurlijke manier -in continue dialoog met je eigen kunnen en mogelijkheden- te bewegen en de asana’s (lichaamshoudingen in de yoga) te beoefenen. 

​Wat heb je eraan?

De yogalessen zorgen voor een levendig, soepel, sterk, vitaal en gevoelig lichaam. Na de les ga je opgeschoond, meer in balans en sterker naar huis. Je kunt de uitdagingen in je leven beter aan. 

Meer specifiek zij de yogalessen goed voor:

  • Bewust ontspannen

  • Een diepe(re) ademhaling

  • Beter contact met jezelf

  • Bewustwording wat er in je leeft; wat je werkelijk nodig hebt en wat je werkelijk wenst

  • Gevoel van veiligheid en geborgenheid in jezelf gaan ervaren

  • Fysieke klachten zoals heup-, rug-, hoofd-, schouder- en nek klachten

Aplomb yoga

Is de yogavorm die de rode draad is van de lessen. Aplomb yoga gaat over het in je as zijn, zowel fysiek als mentaal. Dit betekent dat je een houding van totaliteit, natuurlijkheid & balans terugvindt in je lichaamshouding en in de manier waarop je beweegt. Aplomb zijn is het ideaal waarna gestreefd wordt.

In je eigen as zijn betekent dat je in verbinding staat met je kernkracht. Je ervaart stabiliteit en een gevoel van welzijn en veiligheid in jezelf. Aplomb gaat over uitlijnen van de wervelkolom en over houding maar vooral over de manier waarop je beweegt en dan gericht op spierspanningspatronen.

Natuurlijke houding

Bij Aplomb yoga wordt er gestreefd naar een natuurlijke houding. Een natuurlijke houding gaat over een adequaat gebruik van de lichaamsmotoriek. Dat betekent dat er in je houding en in je bewegingen ontspanning, stabiliteit en een uitgelijnde wervelkolom aanwezig is. Wanneer deze aspecten tegenwoordig zijn, ben je 'Aplomb', in je as; dit is de natuurlijke houding en dit is het ideaal wat beoogd wordt. Om je dit eigen te maken, zijn er twee aspecten belangrijk: als eerste is het belangrijk dat je je bewust wordt van eigen houding en bewegingspatronen en als tweede is het noodzakelijk dat je expliciet een meer correcte houding aangereikt krijgt. Tijdens de wekelijkse lessen zijn beide componenten steeds als basis aanwezig bij het aanleren van een juiste houding, in de oefeningen en in de asana's (yoga houdingen).

Een natuurlijke houding brengt balans, gronding, innerlijke ruimte en verstilling in je manier van zijn. Het geeft een gevoel van thuiskomen in je lichaam. Dan kun je gaan ondervinden dat je lichaam je gaat ondersteunen, wat een gunstig effect heeft op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.

Lestijden

 

Dinsdagavond          20:15 - 21:45 uur                          

Woensdagavond      20:00 - 21:30 uur                        

Vrijdagochtend         09:30 - 11:00 uur                       

Vrijdagmiddag          12:45 - 13:45 uur                      

 

De yogalessen zijn met maximaal 6 personen per les zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

Het is mogelijk om een proefles te volgen. 

 

 

Yoga Studio

De Goede Stroom

Inge Verheijden

Rondeel 11

5509 NK Veldhoven

Contact

Mail: info@degoedestroom.nl
Tel: 06 33813123

Zoeken