top of page

Start cursusjaar yoga

Wekelijkse lessen voor het verbinden en harmoniseren van verschillende delen van/in jezelf en zo te bewegen naar meer eenheid, diepe ontspanning en innerlijke stilte

Start cursusjaar yoga
Start cursusjaar yoga

Tijd en locatie

Vanaf september 2023

Veldhoven

Over het evenement

De handvatten in de wekelijkse lessen zijn:

Door de opbouw van de les en de aangeboden oefeningen beweeg je toe naar een meer natuurlijke houding. Per lichaamsgebied (benen/heupen, romp/schouders en nek/hoofd) wordt dat losgemaakt - d.m.v. oefeningen en adem - waar er veelal spanning wordt vastgehouden. Ook worden de diepe spieren, die de dragende basis vormen van je lijf, versterkt. Dit samen is wat nodig is om diepe stabiliteit in je lijf te creëren en daarmee ontspanning, verbinding en balans te activeren en eigen te maken.

Inherent aan de manier van lesgeven is dat de verbinding met jezelf, met je gevoelswereld, wordt aangegaan. In het gewaarworden van je interne bewegingen en in het navoelen van oefeningen wordt de aandacht omgepoold van buiten naar binnen. Deze verbinding is belangrijk om oefeningen beter te integreren maar ook om je eigen ritme en jezelf te leren kennen. Juist vanuit een fysiek contact met je eigen lijf want deze verbinding geeft een diep houvast; je kunt ‘terugvallen’ op eigen interen steunpunten

De asana’s (klassieke yogahoudingen) brengen – mits goed uitgevoerd – stabiliteit, ontspanning en integratie op een diep niveau.

De asana’s worden zorgvuldig opgebouwd; d.m.v. veel (voor)-oefeningen worden die gebieden losgemaakt waar je je normaal gesproken schrap zet zodat je moeiteloos in een houding komt. Tijdens het uitvoeren van de asana zelf verbind je je met je interne bewegingen. Door deze aanpak en opbouw werken de houdingen diep door. In het navoelen van de oefening ervaar je een diepere adem, meer uitlijning, innerlijke ruimte, openheid, gronding of verbinding.

Lesrooster

ma.  18:45 – 19:45 uur

di.    19:30 – 21:00 uur

wo.  19:30 – 21:00 uur

za.   10:30 –  11:30 uur

Proefles mogelijk

Vraag naar de voorwaarden

Groepslessen

Kleinschalig & persoonlijke aandacht

Privéles

Biedt talloze afgestemde ingangen naar ont-stressen, meer ontspanning, ondersteuning bij klachten, minder pijn, mentale rust e.d.

Locatie

Yogastudio De Goede Stroom

Rondeel 11, Veldhoven

Contact

Inge Verheijden 06 – 33 81 31 23

info@degoedestroom.nl

degoedestroom.nl

Deel dit evenement

Salk'a Meditaties
bottom of page