top of page

Salka

De afgelopen 1,5 week was ik ‘op stap’ met Don Américo en Gayle Yábar. 10 jaar geleden begon deze wonderlijke tocht met hen. Het is niet zozeer dat ik in deze week veel nieuws heb geleerd maar wel is er een grote en wezenlijke verdieping over wat de Salka dimensie inhoudt.


Wat ik op een bepaald moment ervaarde in Drenthe - bij de workshop aldaar-, is dat ik dacht dat ik in het paradijs was beland. Werkelijk, zo voelde het. Want al schommelend liet ik me verwarmen door de zon, de wind streelde mijn huid, de vogeltjes hadden zoveel te zingen dat ze geen ogenblik stil waren en mijn hart was vol van liefde. ‘Beter kan het niet worden’, dat is wat ik dacht. Beter dan dit kan het niet worden. Hoe wonderlijk mooi is de wereld van de materie waarin we leven, de Pachamama, deze aarde. Wouw! We beseffen maar heel zelden hóe fantastisch het is. Zeldzaam zijn de ogenblikken dat we het moment ten volle pakken en ondervinden hoe fenomenaal het leven is.

Hóe komen we bij de verwondering, de extase, hoe worden we verliefd op het leven? Dat gevoel van oneindigheid en van liefde, wat de Salka is? Deze dimensie, die ten dienste staat van ons dagelijks leven, de rechter kant van de werkelijkheid. Het dagelijks leven in welzijn beleven, in de materiële realiteit, dat is onze uitdaging als mens. Het samenleven met 17 miljoen mede-Nederlanders en 7,5 miljard (!) aardbewoners; hoe kunnen we leven in welzijn, in overvloed, hoe kunnen we geluk ervaren en delen? Hier gaan de Salka meditaties over. Dit is m.i. de richting van een ieder die bezig is met bewuste innerlijke evolutie want we zijn beland in een nieuwe tijd waarin samenwerking het sleutelwoord is.

Ver van je bed? Wel als je vastzit in allerlei mentale, emotionele en fysieke beperkingen en blokkades. Niet wanneer je de overweldigende liefde ervaart die er voor ons allen is. En dat is, dat is, absoluut mogelijk om te ervaren.

De Salka meditaties geven handvatten hoe je je blokkades, onzekerheden, leegtes, angsten, frustraties etc. kunt laten varen en hoe je je energetisch kunt opladen. Het is een proces van transformatie waarbij de aarde en de kosmos niet meer aspecten buiten jezelf zijn, maar realiteiten waarmee je onlosmakelijk verbonden bent. Er is niets natuurlijkers dan dat, we zijn het alleen vergeten.


bottom of page