top of page

1. Landen in je hart; de ander is een spiegel van jezelf- 02 mei 2023 -

Het helder(der) krijgen van je relaties met anderen, opent naar innerlijke vrijheid


Sta je er wel eens bij stil hoeveel tijd je kwijt bent met malen in je hoofd of je ten opzichte van die en die, waarbij je zus of zo hebt gedaan, het wel goed hebt gedaan. Of dat je je afvraagt en misschien zelfs n nacht of nachten wakker ligt waarom n vriend(in), kennis, buur, collega op die of die manier op je heeft gereageerd, op een manier die je niet begrijpt, die je kwetst, waarbij je je afgewezen voelt. Daarbij raak je al snel verstrikt in allerlei verhalen die je jezelf in je hoofd vertelt over het waarom van het gebeuren. Je verliest jezelf in projecties, waarbij projecties die gedachtes zijn die niets met die andere persoon van doen hebben, maar des te meer met hoe jij de situatie ervaart, vanuit jouw geschiedenis en jouw ervaringen.

En dit kleurt je beeld, dit kleurt jouw wereld.

Wat er zich dan in je hoofd afspeelt heeft doorgaans niet zoveel met die persoon te maken maar zegt meer iets over jezelf.

Als je bereid bent dat te zien, kan iedere gevoel en emotie die een contact je brengt, brandstof zijn tot zelfonderzoek en zelfinzicht.


Hoe een yoga workshop je daarbij helpt?

De aandacht verplaatsen van hoofd naar hart schept de mogelijkheid om anders te kunnen kijken naar een -moeilijke- situatie. Je bent los van het verhaal dat je jezelf altijd verteld en wat telkens zoveel emoties oproept.

Je kunt helderder zien wat jouw aandeel is in ’n interactie met ’n ander.

Vanuit verbinding en ankering met jezelf komen opties voor transformatie, acceptatie of loslaten. En dit alles is helend en bevrijdend.Comments


bottom of page