top of page

Hucha, energie die minder vrij stroomtHucha is de benaming voor zware energie. Hucha is niet goed of slecht, de Andes wereld kijkt niet op die manier naar de wereld, het is energie die minder vrij stroom. Wanneer je niet goed in je vel zit en je hebt gevoelens van onbehagen op welk vlak dan ook en je beziet dit vanuit een energetisch standpunt, dan kun je actie ondernemen en je hucha loslaten. Op deze manier transformeer je je energie, je zorgt ervoor dat je levensenergie weer vrij(er) kan stromen. Dit heeft ogenblikkelijk effect op je staat van Zijn, je zult je beter gaan voelen.


Hucha is niet allen lastig voor jezelf. Wanneer je hucha bij je draagt (wat we allemaal hebben), hebben anderen mensen in je omgeving daar (min of meer) last van. Ook al probeer je anderen niet tot last te zijn, het heeft veel invloed.

Wanneer je (veel) hucha bij je draagt (bijvoorbeeld na een moeilijke dag op je werk), zullen anderen in je omgeving minder vrolijk worden, zwaarder worden van jouw energie met als gevolg dat dit spanning oproept.


Je energetisch ‘opschonen’ is dan ook fundamenteel in de Andes Kosmovisie. De verantwoordelijkheid nemen voor je eigen energie, is fundamenteel.

Voor je eigen welzijn en voor het welzijn van anderen is het loslaten van hucha essentieel. Wanneer het je wens is om enkel het beste van jezelf met anderen te delen, is je energetische staat van Zijn het belangrijkste om je op te richten.

Comments


bottom of page