top of page

Het aanraken van de PachamamaDeze energetische 'meditatie' is heel nuttig om in harmonie en balans te komen met jezelf. Het is een goede manier om uit je hoofd te raken. Het is niet bedoelt om zware energie los te laten, hiervoor zijn andere meditaties. Ook is het goed wanneer je emoties te sterk zijn of wanneer je je niet geaard voelt. Het versterkt een gevoel van eenheid met jezelf. Je brengt jezelf in harmonie door in harmonie te zijn met Moeder Aarde. Wanneer je harmonie toeneemt, wordt je gevoel ruimer en het leven wordt makkelijker want het kan stromen.


1) Zit op de grond.

2) Neem als eerste waar hoe je jezelf voelt, hoe je energie voelt, waar je ruimte voelt in je lijf en waar je spanningen ervaart.

Hoe ben je op dit moment?

Neem jezelf waar zonder oordeel, zonder iets te willen veranderen.

3) Plaats je handen op de Aarde, groet de Aarde, ben je je ervan bewust dat je contact maakt, ben je ervan bewust dat de Aarde zich ook bewust is van jou. Doe het met liefde, met aandacht, als het begroeten van een dierbaar iemand.

En dan, met Intent (oprecht doen alsof) vraag je Pachamama om jouw energie in harmonie te brengen met die van haar.

4) Vul jezelf met de energie van Pachamama, via je handen, via je stuitje of via je voeten wanneer je staat. Vul jezelf helemaal. Ga er een tijdje mee door.

In het begin, wanneer het nog lastig kan zijn om je te verbeelden en te voelen dat je jezelf vult met energie van de Aarde, verbeeld je dan dat er vanuit je stuitje wortels de Aarde in gaan. Ben je bewust van de vorm, dikte van de wortels. Het kan 1 lange dikke wortel zijn of wortels met heel veel vertakkingen of nog anders, alles is okay. De wortels gaan diep of breed de Aarde in en de wortels vullen zich met de energie van de Aarde en als in een stroom gaat die energie naar boven, naar je stuitje en vanuit je stuitje verder naar je bekken, je buik, borst en hoofd. Wanneer je de stroom kwijtraakt, ga je met je aandacht weer naar de wortelpunten en volg je energiestroom weer naar boven.

5) Voel na, is er iets veranderd in je manier van Zijn op dit moment?


コメント


bottom of page